Jazykový kurz – Anglický jazyk

Konfederácia odborových zväzov SR sa zúčastňuje na národnom projekte „Podpora kvality sociálneho dialógu“. V rámci Centra pre vzdelávanie sme dostali možnosť zúčastniť sa na jazykovom kurze:

Jazykový kurz – Anglický jazyk pre začiatočníkov

Jazykový kurz – Anglický jazyk pre pokročilých

Jazykový kurz – Anglický jazyk – A2 – základná úroveň

Hlavný cieľ: do dvoch rokov dosiahnutie úrovne A2 v rámci hovoreného a písomného prejavu, čo predstavuje: počúvanie, čítanie, ústna interakcia, samostatný ústny prejav, písanie.

Dokáže použiť sériu fráz a viet na jednoduchý opis rodiny a ostatných ľudí, životných podmienok, svojho vzdelania a svojej terajšej práce alebo nedávnej práce, napísať krátke jednoduché oznámenia

a správy vzťahujúce sa na jeho bezprostredné potreby. Dokáže napísať veľmi jednoduchý osobný list, napríklad poďakovanie, oznam, vyplniť formulár.

Jazykový kurz – Anglický jazyk – B2 – pokročilý

Do dvoch rokov dosiahnutie úrovne B2 v rámci hovoreného a písomného prejavu, čo predstavuje: Počúvanie, čítanie, ústna interakcia, samostatný ústny prejav a písanie.

Naučí sa porozumieť dlhšej reči a prednáškam a sledovať aj zložitú argumentačnú líniu za predpokladu, že téma je mu dostatočne známa. Dokáže pochopiť väčšinu televíznych správ a programov o aktuálnych udalostiach, prečítať články a správy týkajúce sa aktuálnych problémov, v ktorých pisatelia alebo autori prezentujú konkrétne postoje alebo názory. Mal by komunikovať na takej úrovni plynulosti a spontánnosti, ktorá mu umožňuje viesť bežný rozhovor s rodenými hovoriacimi. Aktívne sa zúčastniť na diskusii na známe témy, pričom vie vyjadriť a presadiť svoje názory. Písať listy, ktoré objasňujú, prečo sú niektoré udalosti a skúsenosti pre neho osobne dôležité.

Kurzy sa začnú 22. septembra 2020 pre začiatočníkov a 24. septembra 2020 pre pokročilých. Kurzy budú prebieť 1 x týždenne 2 hodiny pre začiatočníkov a taktiež jeden krát týždenne 2 hodiny pre pokročilých. Celý kurz je naplánovaný na 128 hodín, to znamená, že bude prebiehať počas dvoch rokov. Z nášho OZ sa kurzov môže zúčastniť jeden účastník buď na piaty okruh pre začiatočníkov alebo na šiesty okruh pre pokročilých.

V prípade záujmu ma kontaktujte mailom: michaela.sojkova@savba.sk najneskôr do 31.8.2020.